МОНТАЖ

Фирма Нико-96 продава, монтира и обслужва всякакви инсталации, свързани с отопление, вентилация, климатизация и газификация. Работим както с крайни клиенти, така и с фирми и промишлени предприятия.

За да постигнем пълна клиентска удовлетвореност и да улесним нашите клиенти, предлагаме затворен цикъл на обслужване – от консултацията за избор на най-добрите отоплителни, вентилационни, климатични и газови системи според нуждите на клиента, през приемането на поръчката и нейното изпълнение, до монтажа и гаранционния и следгаранционен сервиз.

Гаранционните и следгаранционните условия на закупения от вас продукт обхващат срока на договора за покупка и монтаж и са валидни за периода на договора, като включват необходимите за безпроблемната експлоатация на продукта резервни части и сервизни услуги.

Доверявайки се на нашите специалисти, можете да бъдете уверени, че ще извличате максимума от вашата отоплителна или друга инсталация. Без риск и опасност за вас и околните и без загуба на топлоенергия.

Важно!

За да няма топлинни загуби и намаляване на ефективността на отоплителната инсталация, е от ключово значение изчисляването на необходимата мощност на уредите и размер на отоплителните тела да бъде извършено много точно.

При стандартните формули за изчисляване не се вземат под внимание изложението и наличието на изолация на сградата, индивидуалният й проект за отопление и вентилация, кпд на котела.

Тези две формули се позлват масово, защото са лесни за смятане, но съвсем не са достатъчни за получаване на прецизен резултат: - Формула 1) Умножавате квадратурата на сградата или помещението по 80-100-120W или 150-180W. - Формула 2) Умножавате кубатурата на сградата или помещението по 25-30W или 40-50-60W.

Консултирайте се с квалифициран специалист преди да предприемете каквито и да било стъпки. Той ще ви насочи какво е най-доброто решение точно във вашия случай, като това ще намали в последствие сметките ви за отопление.

ПРОДАЖБА, МОНТАЖ, СЕРВИЗ И ПРОЕКТИРАНЕ НА ИНСТАЛАЦИИ:

Котли на твърдо гориво

Извършваме професионален монтаж на котли на твърдо гориво с марки Bosch, Viadrus, Demir Dokum и Baymak.

Важно! Котлите за твърдо гориво работят с много висока мощност и налягане и съществува реална опасност от щети и наранявания. Винаги се обръщайте към технически лица при възникнала неизправност.

Bosch е компания-лидер в производството на висококачествени продукти за топло и водо отопление.

Съвременният и изчистен дизайн на котлите на въглища, дърва или кокс Bosch позволява лесно почистване на събралата се пепел, поддържане на постоянна температура и лесна експлоатация.

За да извлечете максимума от изключителните системи на немската марка, ви препоръчваме да спазвате указанията за безопасност и да не подменяте и/или отремонтирате сами каквито и да е части от отоплителната система.

Доверете се на специалисти за монтажа, пускането в експлоатация и последващата поддръжка.

По желание на клиента към котела на твърдо гориво може да бъде монтирана и горелка на пелети, тъй като моделите са съвместими и позволяват това.

Viadrus

Чешката компания за производство на радиатори, котли и нагреватели Viadrus предлага решения за отопление на дома и офиса в различни модели и ценови класове. На който и вариант да се спрете, можете да бъдете уверени, че техниците ни ще извършат прецизен и компетентен монтаж.

DemirDokum

Техническите характеристики и спецификации на продуктите на турската фирма DemirDokum по нищо не отстъпват на европейските й конкуренти, дори напротив, компанията набира все по-голяма международна признатост.

Котлите на DemirDokum работят на дърва, въглища и кокс, като мощността зависи от използваното гориво. Поради високата мощност, която достигат тези котли, е изключително важно стриктно да се спазват правилата за експлоатация и безопасност.

Независимо от модела и мощността уред или инсталация, който изберете, или помещението, в което желаете да ги инсталирате, специализираните ни технически сътрудници ще се справят с всяка една задача и предизвикателство.

Baymak

Турската компания Baymak се слави с програмите си за грижа за своите клиенти. Това се разбира не само от високите технологии, които използва за производство на своите продукти, но и в следпродажбеното обслужване. За тях, както и за нас, клиентската удовлетвореност е от първостепенно значение. Ето защо избирайки продукти на Baymak вие избирате да заложите на висока гаранция за качество и сигурност в следпродажбената поддръжка.

Техническите ни лица са отлично обучени да изработват проекти и да монтират продукти на фирма Baymak както в частни домове, така и в търговски и промишлени предприятия.

Монтаж на пелетни котли

За да бъде извършен монтаж от наши оторизирани представители е необходимо предварително да се свържете с нас и да се изготви проект. При него се уточняват всички подробности като план и специфика на помещението, местоположение на котела, разпределение на радиаторите и други. Това се прави, за да се избегнат неочаквани изненади при монтажа.

Тъй като котлите на пелети се свързват с нагревателната и водоснабдителната системи, както и с ел. инсталация, е важно монтажът да бъде извършен много прецизно. Затова не се препоръчва да се залавяте с тази дейност сами. Така не само поемате риск за себе си и околните, губите време и средства, но и не получавате гаранцията, която даваме при монтаж от наши представители.

Всеки монтаж завършва с цялостен тест за изправност на отоплителната система. Така няма да имате никакви притеснения при експлоатацията и ще се радвате на топлината на еко енергията вкъщи или в офиса.

Монтаж на пелетни горелки

Предлагаме монтаж както към вече инсталирани котли на твърдо гориво (дърва и въглища), така и към нови. При някои модели има пълна съвместимост между котела и горелката, в други случаи са необходими модификации. При всички положения ви препоръчваме задължително първо да се консултирате с наш сътрудник.

Монтажът завършва на етап, в който пелетната горелка е изцяло готова за употреба.

Не забравяйте, че веднъж инсталирайки си отоплителна система на пелети, вие започвате да спестявате. Не го правете от монтажа.

Монтаж на газови котли Wolf и Vaillant

Газовите котли образуват топлина, като изгарят гориво - природен газ - и нагряват вода, която от своя страна затопля желаното помещение.

Газовите котли са идеално и икономично решение за градове и населени места, които са газифицирани.

Предлагаме монтаж на всички модели стенни газови котли Vaillant – конвенционални и кондензни. За отопление и топла вода или само за отопление. Немската компания е символ на високо качество и перфекционизъм в производството на котли на газ.

Монтажът включва настройване на газовата и отоплителната инсталация, свързване на уреда към водопроводната система за студена и топла вода, финално тестване и пускане в експлоатация на инсталацията.

Монтаж на конвенционални газови котли Wolf с отворена и затворена горивна камера

Газовите котли на фирма Wolf са лесни за експлоатация и добро решение за централно отопление на дома, а монтажът е бърз и лесен.

При някои модели се предлага възможност за връзка с бойлер.

Монтаж на електро котли Екотермал

Извършваме проектиране, доставка и монтаж на отоплителна техника на българската фирма Екотермал. Електрическите котли на Екотермал са добро решение за локално отопление на жилищни и промишлени обекти.

Голямо предимство е функцията за автоматично управление, при която можете да въведете седмично програмиране. Този вид отопление е изключително удобен, сигурен и лесен за работа.

В зависимост от модела и вашите предпочитания, можете да изберете и комбинация между котел на твърдо гориво и ел. енергия.

При етапа на изготвяне на проекта, можете да изберете между следните видове нагреватели: - Радиатори: алуминиеви или панелни - Конвектори: вентилаторни - Подово отопление: водно

Монтаж на инфрачервени отоплителни уреди

Инфрачервеното отопление набира все по-голяма популярност не само заради иновативната технология, а и заради безспорните предимства, които предлага пред традиционните начини на отопление – дърва, въглища, конвекторни уреди. Фирма Нико-96 работи с инфрачервено отопление на световноизвестният лидер Schwank.

Инсталирането на такива уреди е много по-бързо в сравнение с тези на твърдо гориво. Не се налага да осигурявате котелно отделение, да прекарвате тръби, да преустройвате дома или офиса. Изключително подходящи са за спортни зали и помещения.

Единственото важно условие е площта на помещението да бъде изчислена много прецизно, за да бъде монтиран най-оптималният размер и мощност нагревател с инфрачервени лъчи.

Веднъж инсталирани, инфрачервените отоплителни системи не се нуждаят от подмяна на части или поддръжка.