REECL Unicredit Bulbank

Пелетни котли

Пелетните котли с марка ГРЕЙКО са уреди за производство на топлоенергия. Изключително лесни за употреба, което ги прави идеален избор за отопление на еднофамилни къщи, офиси и малки бизнес сгради или хотели. Обикновено се предлагат в комплект със самопочистваща се горелка на пелети ГРЕЙКО.

Икономичното гориво на пелети ви спестява пари, а лесната употреба и манипулация превръщат отоплението ви през зимата в приятен, а не натоварващ ангажимент.

Ценообразуването зависи от мощността и марката. С колкото по-голям капацитет е системата, толкова цената й е по-висока. Важно е преди да вземете решение котел с каква мощност да закупите, да направите консултация с нашите експерти, които ще ви посъветват кое е най-доброто решение за помещението, което ще отоплявате. По този начин ще спестите много главоболия, както и пари в последствие.

Ключови характеристики и функционалности

Пелетните горелки с марка ГРЕЙКО работят еднакво добре както с висококачествени пелети, така и с нискокачествени. Можете да ги използвате с дървесни и/ или агропелети.

Голямо удобство е самопочистващата се функция, като при нея не е необходимо да спирате горивния процес.

С функцията „поддържане на огъня“ няма да се притеснявате за регулирането на температурата в помещението.

Защо да изберете котлите на пелети пред тези на твърди горива?

Предимствата от употребата на котли на пелети са много. Всеки би ги подредил според предпочитанията си, но ето някои от основните:

  • Спестявате пари. Влагате само в закупуването на инсталацията, като си възвръщате бързо инвестицията благодарение на ниските цени на пелетните горива
  • Спестявате време за почистване и поддържане на инсталацията
  • Бърз и лесен монтаж
  • Изключително улеснен начин за работа с отоплителната система
  • Не вредите и не замърсявате околната среда не само по отношение на използваните био ресурси, а и нивото на въглероден двуокис
  • Пелетните котли могат да работят и на твърдо гориво.

Избирайки котли на пелети, можете да бъдете сигурни, че избирате да заложите на висока ефективност и надеждност.