Пелетни горелки - какво представляват?

Пелетните горелки са един от най-евтините, еколочични и енергоефективни начини за отопление както на дома, така и на офиси, бизнес сгради, индустриални помещения и др. Технологията на горелките е проектирана по такъв начин, че изходният материал, който се получава в следствие на горенето, се превръща в биомаса. Това прави тези отоплителни инсталации изключително чисти и устойчиви, както и въглеродно неутрални. И което е от съществено значение - икономични и идеални както за промишлени приложения, така и за домакински.

Горелките за пелети имат множество предимства пред алтернативни начини на отопление като дърва и въглища. Едно от основните преимущества е възможността да регулирате прецизно подаваната топлина, която се произвежда.

Друго важно качество, следствие от предходното, е високата им ефективност при изгаряне на пелети от различни материали и качество и съответно усвояването на произведената топлоенергия, което води до голяма икономия на гориво. Почти невъзможно е да презагреете помещението, което отоплявате.

Съвременните пелетни горелки са с модерен дизайн, дигитално табло за управление и регулиране на топлината и функция за самопочистване. Самопочистващите се горелки са голямо удобство за потребителя, като те са предпочитани заради комфорта, който предоставят. По този начин ще се радвате на еко енергия без досадно почистване на остатъци от изгорели пелети. Това е свързано и със самопочистването на прах, пепел и шлака в сравнение с конвенционалните горелки. Фактор, който не е за пренебрегване когато взимате решение дали да изберете отопление на пелети или на дърва.

В зависимост от модела горелките могат да бъдат монтирани към котли на пелети или на твърдо гориво. Възможностите са различни, в зависимост от предпочитанията.